<<<

Boeken van Anneke Dekkers

Boek 'Trainen op topniveau.
Succesvolle trainers als rolmodel´

Trainen kan een eenzaam beroep zijn. Als trainer sta je vaak alleen voor een groep; dat kan onzekerheid met zich meebrengen en leiden tot knagende vragen: ‘Heb ik het goed gedaan?’ ‘Had er niet meer in gezeten?’ ‘Hoe zou iemand anders dat nou aangepakt hebben?’

Trainen op topniveau geeft houvast om deze vragen te beantwoorden en te leren van andermans ervaringen. Auteur Anneke Dekkers selecteerde voor dit boek een brede mix van negen excellente trainers* die u een kijkje in de keuken gunnen. Ze liep mee met de trainers en observeerde hun verbale en nonverbale gedrag (zoals houding, mimiek, stemgebruik, manier van kijken). Daarna interviewde ze de trainers om er achter te komen wat de geheimen waren van hun succes. Daarbij vroeg ze niet alleen naar hun specifieke kennis, maar vooral ook naar achterliggende overtuigingen en gevoelens. Op basis van haar bevindingen ontwikkelde ze het 'basismodel succesvolle trainers' (zie plaatje 5 aan rechterkant van de pagina) dat in het boek uitgewerkt wordt.

Dekkers begint elk hoofdstuk met een lastige situatie waar je als trainer mee te maken kunt krijgen. Met behulp van praktijkvoorbeelden, observaties en interviews krijgt u een indruk hoe de succesvolle trainers met zo’n situatie om zouden gaan. Daarnaast krijgt u technieken en oefeningen aangereikt om zelf ook beter met die situaties om te leren gaan. Zie Oefeningen en technieken. Daarin staat een selectie van de oefeningen en technieken uit het boek.

Dit boek is bestemd voor alle trainers die de basistrainingsvaardigheden onder de knie hebben, maar die nog regelmatig moeilijke situaties tegenkomen in hun trainingen en graag beter in hun vak willen worden. Ook zeer ervaren trainers kunnen veel plezier beleven aan het boek: om nieuwe inzichten en inspiratie op te doen of om zichzelf een spiegel voor te houden.

Het boek is inmiddels uitverkocht, maar nog wel als e-book te koop. Koop het boek hier

Gelukkig, ik ben een grijze muis!
Provocatief zelfhulpboek voor middelmatige mensen.

Een fris, verrassend, uitdagend boek. Onder het motto: durf middelmatig te zijn! Bekijk hier de inhoud van het boek . U kunt het nog als e-book bestellen.

Lachen met Lef! Provocatief coachen in woord en beeld.
Anneke Dekkers en Karin de Galan

Lachen met Lef, provocatief coachen in woord en beeld, mijn derde boek, is weer een heel ander verhaal. Een fijn verhaal. Voor het eerst samen een boek geschreven (met Karin de Galan) en een dvd gemaakt. Ons plan was om niet alleen te vertellen wat provocatief coachen is en hoe je het moet doen, maar het ook te laten zien. Dat is gelukt! Dat maakt het boek een heel bijzonder boek. We zijn blij dat zoveel kopers het weten te waarderen om de helderheid, leesbaarheid en vrolijke toon. Het boek is inmiddels opnieuw uitgegeven door THEMA onder de naam: Provocatief coachen. Plaag je klant de goede kant op.